Månedens elev august: Kasper Bonna Lundgaard

Fødselsår: 1984

Gikk på Steinerskolen fra 1993 Til 2003

Etter skolen:

Etter videregående jobbet jeg først et år som sivilarbeider og så som sesongarbeider på Soleggen Leirskole i Lom. Etter tiden i fjellet fylte jeg opp fysikk- og mattekompetansen litt ved Høyskolen i Vestfold, for så å studere til arkitekt ved NTNU i Trondheim. Startet på studier i 2006 og var ferdig i 2012.

I dag arbeider jeg:

Jobber som arkitekt på et lite arkitektkontor som heter Stilla. Driver kontoret sammen med to gode venner fra studiet. Jobbet der siden jeg var ferdig utdannet. Vi jobber primært med mellomstore boligfelt, men også noen eneboliger og hytter og slikt. Trives veldig godt med å være arkitekt.

Beste minne fra steinerskolen:

Jeg gikk 1. og 2. klasse på barneskolen ved en offentlig skole i Oslo. Da vi flyttet til Nøtterøy etter endt 2. klasse startet jeg på Steinerskolen i Vestfold. Å starte på steinerskolen er egentlig mitt beste minne. Jeg hadde det plutselig veldig gøy, og jeg ble ikke presset til noe og jeg kunne høre historier og skrive så store bokstaver jeg ville. Det var godt.

Det viktigste jeg lærte: Det er veldig vanskelig å sette fingeren på det viktigste jeg lært i løpet av ti år av livet, men det er en ting, eller kanskje heller et tema, som stikker seg frem. Jeg tror jeg lærte at det er grunner til at ting er slik de er. Jeg lærte at alt står i kontekst, at alt har en historie, og at hvis man forstår konteksten og historien, så kan man stort sett forstå hendelse, tema eller fag. Jeg tror også jeg fikk lære at det er veldig spennende å forsøke å se historie og sammenheng. Det er en artig ting å ha med seg i livet.