Månedens elev Desember: Siri Katinka Valdez

Fødselsår: 1983

Gikk på Steinerskolen fra 1989 Til 2001 (inkludert 2.år på videregående i Steinerskolen i Trondheim)

Etter skolen:

Studier: Først gikk jeg på Vestoppland Folkehøyskole, en skikkelig hippie folkehøyskole i Hadeland med høy røkelsesfaktor. Så studerte jeg litt forskjellige enkeltemner på Humanistisk Fakultet på Universitetet i Oslo mens jeg spilte i band. Da jeg var rundt 25 begynte jeg på Bergen Arkitektskole (BAS), og etter tre år hoppet jeg av for å begynne å skrive i stedet. Jeg gikk på Skrivekunstakademiet i Bergen i to år. Nå er jeg tilbake på Blindern og tar en master i Kunst- og arkitekturhistorie.

Arbeid: En hel del deltidsjobber blant annet som postbud, som gartner, på diverse sykehjem og på kafe. Har nok mer eller mindre bevisst valgt vekk karrierestigen og heller fokusert på å bruke tiden på ting jeg liker, selv om det ikke alltid betyr at man tjener penger på det. Jeg har også reist endel rundt omkring. Jeg liker å være litt lenge borte av gangen, så blir man kjent med stedet på en annen måte. Tok toget tvers over USA engang og endte opp med å jobbe på en vingård i Oregon.

Annet: Spilte bassgitar i band i fem år, og vi var på endel turneer i utlandet og spilte inn plater på eget plateselskap. Vår første utgivelse var en brent cd hvor coveret var en sprayet melkekartong: Jeg var redaktør i kulturmagasinet Utflukt ett år. Jeg vant Gyldendals skrivekonkurranse KORTLEST i 2012 og ga ut en bok med korttekster/noveller samme år. Startet skrivekollektivet og forlaget Blomster & Bureau i 2015 sammen med fire andre forfattere, hvor jeg også er designer. Jeg kom ut med bok på dette forlaget i sommer, en oversettelse av den glemte amerikanske forfatteren Mary MacLane (1881 – 1929). I tillegg jobber jeg litt som freelance-skribent, har blant annet tekstet litt for film og TV, hatt skrivekurs for barn og eldre og turnert med Den Kulturelle Skolesekken.

I dag arbeider jeg: Tar en master på Blindern i Kunsthistorie, i tillegg jobber jeg i en prosjektstilling på Astrupsenteret ved KODE i Bergen og har en deltidsstilling i Kirkens Bymisjon som miljø og kulturarbeider.

Beste minne fra steinerskolen: Husker godt barnehagetante Jorun som lagde ovnsbakte pannekaker med bringebærsyltetøy (hver onsdag?). Og håndarbeidstimene til Mona på høystadiet som det het, med mye prating imellom trykking av tresnittplater.

Det viktigste jeg lærte: At man må bruke seg selv som sin egen målestokk, ens egen progresjon og prestasjon er viktigere enn å nå et standardmål. At barn får lov å være barn. Arkitekturhistorie og russisktimene husker jeg også godt. Kan ennå si: Men-ja za-vot Siri, mn-je sjez-nad-sat ljet, som betyr Jeg heter Siri, jeg er seksten år!