Månedens elev februar: Jonas Geelmuyden Lindeland

Fødselsår: 1990
Gikk på Steinerskolen fra 1997 til 2009
Etter skolen:
Studier: etter videregående startet jeg å studere russisk språk og historie på UiO. Dette studievalget var tungt inspirert av fagene på steinerskolen. Etter ett år på UiO flyttet jeg til Bergen og begynte på lærerstudiet. Her ble jeg uteksaminert som adjunkt i norsk, samfunnsfag og kunst og håndverk for 5-10.trinn.

Arbeid: det trange studentbudsjettet har blitt spedd på med lønnsslipper fra ymse jobber som; selger på 7-eleven, kjøkkensjef, servitør, hjemmesykepleier og støttekontakt.

I dag arbeider jeg: som ungdomsskolelærer ved Abildsø skole i Oslo. Her fyller jeg rollene som kontaktlærer, faglærer i norsk, samfunnsfag og kunst og håndverk, samt teamleder for skolens 8.trinn og representant for skolens driftsstyre.

Beste minne fra steinerskolen: av de mange gode minner fra min tid på steinerskolen, står nok turene øverst, både industrituren til Estland og den avsluttende turen med interrail gjennom Europa. Ikke bare var disse turene høyst lærerike og dannende, men også viktige for sosialisering av klassen.

Som barn ble de beste minnene skapt i fortellerstunder, den fiktive gruven på julemarkedet, hyrdespillet, dragen på St. Mikaelsfeiringen, teateroppsetningene og lanternefest i høstmørket mm. Disse hendelsene hadde noe magisk ved seg for en liten pjokk.

Det viktigste jeg lærte: er å se læring og tilegning av kunnskap i et bredere perspektiv. Ikke at jeg tenkte over det da jeg selv var elev, men i ettertid har jeg fundert over den tverrfagligheten steinerskolen tilbyr. Til min store lettelse har denne tenkningen også blitt gitt større plass i den offentlig skole gjennom den nye fagfornyelsen.

At de praktiske fagene har blitt gitt den tiden og respekten de fortjener på steinerskolen, setter jeg stor pris på. Som lærer i kunst og håndverk ser jeg hvor godt elever har av å jobbe med hendene, tenke på en annen måte og utfolde seg kreativt. Som voksen finner jeg også stor ro og glede av praktiske sysler.