Drama og teater: Øyvind Vogt Knutsen

Fødselsår: 1994

Gikk på Steinerskolen fra barnehagen t.o.m 10. klasse.

Etter skolen: Fra jeg var en liten gutt var drømmen å bli proff fotballspiller. Jeg flyttet inn til Oslo siste år på videregående da jeg signerte proffkontrakt med Vålerenga Fotball, og med det fikk oppfylt guttedrømmen. Etter 2 år i Oslo signerte jeg for FK Jerv i Grimstad og spilte der i Obos Ligaen (1.Divisjon) i 4 år, før jeg var innom klubber som Hønefoss og Arendal i 2. divisjon.
Jeg kan se tilbake på en fotballkarriere med spill både med og mot Liverpool, treningsopphold med Rosenborg, og flere landslagssamlinger på blant annet U-21 landslagslaget der jeg spilte med profiler som Martin Ødegård og de fleste av dagens A-landslag. 

Studier: Da jeg ble 25 år og hadde levd av fotballen i mange år følte jeg det var på tide å begynne å studere. Selv om jeg var blitt 25 år så var jeg ennå usikker på hva jeg ville studere, så jeg bestemte meg for å begynne på en Bachelor i Økonomi og Ledelse ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Etter hva jeg har erfart er det ingen hast med å begynne å studere, og helt normalt å ikke vite hva man ønsker å studere. Til sommeren er jeg ferdig med 2 år og skal begynne å planlegge Bacheloroppgave. Planen er å ta en master etter endt Bachelorløp.

Arbeid: Ved siden av livet som fotballspiller har jeg jobbet på Hvasser Havbakeri, Stange Kylling, Jervs fotballfritidsordning for barn i 4 år, og Salgsrådgiver.

I dag arbeider jeg: Jeg arbeider ved siden av studiene i en 60% stilling som Salgsrådgiver i Fair Deal AS. Der selger jeg garasjeporter og smartmøbler B2B og B2C. I tillegg til å Jobbe som Salgsrådgiver holder jeg ennå liv i fotballkarrieren med spill i Lyn 1886. Det er tidkrevende å studere fulltid, jobbe og spille fotball samtidig, men med litt struktur og dedikert jobbing så kan man få til mye!

Beste minne fra steinerskolen: Jeg har alltid elsket teater og skuespill som er noe du virkelig får oppleve og være en del av på Steinerskolen. Jeg var så heldig å få lov til å delta på oppsettingen av Les Miserables tilbake i 2010. Selv om jeg på det tidspunktet ikke gikk på Steinerskolen fikk jeg muligheten til å delta og spille en morsom rolle. Det var en fantastisk opplevelse som ikke bare var utrolig morsomt og lærerikt å få være en del av, men også ekstremt utviklende for seg selv og hvilke grenser og komfortsoner en flytter. Det hele er en stor fest som ender med nye sterke sosiale bånd, en herlig lang sommerferie og endt studieløp etter siste forestilling!

Hvis jeg skulle trekke fram én ting jeg likte godt og lære mye av så må det bli undervisningen. Jeg har både gått på Steinerskolen òg vanlig skole, og ser nå at hvordan det undervises på høyskoler og universiteter har stor likhet med hvordan undervisningen foregår på Steinerskolen. Jeg vil si at du stiller veldig godt forberedt (og kanskje med en liten fordel) på videre studier etter endt skolegang på Steinerskolen.