Månedens elev Januar 2020: Live Maria Stener Olsen

Fødselsår: 1982

Gikk på Steinerskolen fra: 1989 til 2001 (i tillegg til et år i barnehagen først)

Etter skolen:

Studier: Rett etter videregående begynte jeg på folkehøgskole i Danmark, Grundtvigs Højskole. Deretter reiste jeg til Chios i Hellas og tok ex.phil før jeg fortsatte studier på Universitet i Oslo, hvor jeg tok en Bachelor-grad i Estetiske studier (kunsthistorie og engelsk litteratur). Videre har jeg tatt språkeksamener i gresk og engelsk, og våren 2019 ble jeg ferdig utdannet engelsklærer fra Universitetet i Sørøst-Norge.

Arbeid: Jeg har i mange år arbeidet som reiseleder og etter hvert plassjef på Chios for reiseselskapet Lilleput Reiser. Jeg har også blant annet undervist i gresk, og de siste årene har jeg arbeidet vår- og høst-sesongen på Aarholt-tunet leirskole i Stokke.

Annet: Etter å ha studert et semester på den greske øya Chios, viste det seg at det mer eller mindre skulle bli mitt hjem. Jeg holder til der store deler av året sammen med samboeren min og vår lille datter.

I dag arbeider jeg: Etter endte studier i vår, gikk jeg rett over i morsrollen, men planlegger å undervise i engelsk på Chios i tillegg til å jobbe med oversettelses-arbeid.

Beste minne fra steinerskolen: Jeg har mange gode minner fra mine år på steinerskolen. Når jeg tenker tilbake på skolegangen så er det bare gode minner, og det synes jeg sier mye. Jeg følte meg alltid trygg, skolehverdagen var variert, og å kunne avslutte dagen med et praktisk fag var veldig positivt! En hyggelig og sosial måte å avslutte skoledagen på.

Skal jeg trekke frem ett av de beste minnene, så må det bli den gode følelsen etter at årsoppgaven og årsoppgave-foredraget var ferdig. Følelsen av mestring, den gode selvfølelsen det ga, sitter fortsatt i meg.

Det viktigste jeg lærte: Steinerskolen lærte meg å bli nysgjerrig på verden. Den lærte meg å ha troen på meg selv, og ga meg følelsen av at «jeg kan få til alt». Årsoppgave-året var nok noe av det mest lærerike for meg. Der ble jeg utfordret til å måtte fordype meg i et omfattende selvstudium, og det å lykkes med årsoppgaven var en viktig motivasjon for meg videre.