Månedens elev Juni: Igor Axel Malthe Thomassen

Fødselsår: 1987

Gikk på Steinerskolen fra 1994 til 2006

Etter skolen:

Studier:

Etter videregående ble jeg med to brødre på en sirkusskole i København. En av brødrene var min klassekamerat. Etter to år med utveksling til Stats- sirkusskolen i Moskva satte vi opp et jordomseilings prosjekt der kulturutveksling var i fokus. Vi seilte i litt over to år og spilte teater, musikk og sirkus på gater, torg og på skoler.

På turen møtte jeg en jente som jeg forelsket meg i, og bosatte meg i sør- Amerika sammen med henne etter endt seilprosjekt.

Etter nesten fire år i Chile, da jeg lærte språk, kulinarisk mat og kultur flyttet vi sammen til Norge der jeg begynte å studere Arkitektonisk lysdesign.

Å studere arkitektonisk lysdesign, var nok influert av min far som er arkitekt og at jeg hadde jobbet innen teater og sirkus på scene, der lys er en viktig kilde.   

Arbeid:

Under mine reiser og studier har jeg jobbet som skuespiller, artist, butikkmedarbeider, barista i restaurant og kokk i Chile.

I dag arbeider jeg:

som Arkitektonisk lysdesigner etter tre år studier med en Bachelorgrad. Jobben er i et ingeniørfirma der Light Bureau er et lite firma under AFRY konsernet. Jeg jobber tett sammen med ingeniører og arkitekter.

Beste minne fra steinerskolen:

De beste minnene etter mange år på steinerskolen er vel lærerne. Når man har godt på Steinerskolen i 12 år blir lærerne liksom en del av livet og man får virkelig bli kjent med mange av dem.

Det viktigste jeg lærte:

Det viktigste jeg lærte var å få interesse eller oppdage. Det med å oppdage og være nysgjerrig kom fra min Årsoppgave der jeg skrev om Alexander den store.

Min viktigste utførelse var å oppdage verden før jeg begynte å studere. Det kan hende det er noe med modenhet og gjøre. Jeg var ikke klar for å starte å studere etter tolv år på skole, jeg måtte bevege meg til det ukjente og sa ja til det meste som dukket opp. Så etter 10 år med reiser, begynte jeg å studere og fikk en jobb som jeg verdsetter.