Månedens elev Juni: Igor Axel Malthe Thomassen

Fødselsår: 1987

Gikk på Steinerskolen fra 1994 til 2006

Etter skolen:

Studier:

Etter videregående ble jeg med to brødre på en sirkusskole i København. En av brødrene var min klassekamerat. Etter to år med utveksling til Stats- sirkusskolen i Moskva satte vi opp et jordomseilings prosjekt der kulturutveksling var i fokus. Vi seilte i litt over to år og spilte teater, musikk og sirkus på gater, torg og på skoler.

På turen møtte jeg en jente som jeg forelsket meg i, og bosatte meg i sør- Amerika sammen med henne etter endt seilprosjekt.

Etter nesten fire år i Chile, da jeg lærte språk, kulinarisk mat og kultur flyttet vi sammen til Norge der jeg begynte å studere Arkitektonisk lysdesign.

Å studere arkitektonisk lysdesign, var nok influert av min far som er arkitekt og at jeg hadde jobbet innen teater og sirkus på scene, der lys er en viktig kilde.   

Arbeid:

Under mine reiser og studier har jeg jobbet som skuespiller, artist, butikkmedarbeider, barista i restaurant og kokk i Chile.

I dag arbeider jeg:

som Arkitektonisk lysdesigner etter tre år studier med en Bachelorgrad. Jobben er i et ingeniørfirma der Light Bureau er et lite firma under AFRY konsernet. Jeg jobber tett sammen med ingeniører og arkitekter.

Beste minne fra steinerskolen:

De beste minnene etter mange år på steinerskolen er vel lærerne. Når man har godt på Steinerskolen i 12 år blir lærerne liksom en del av livet og man får virkelig bli kjent med mange av dem.

Det var mange opplevelsesrike turer på Steinerskolen. En av turene er vel sykkelturen med mattelæreren. Han gjennomførte hele turen i løpet av to dager, fra Tønsberg til Kristiansand. Turen var egentlig planlagt for 5 dager. Det var mange som ikke greide å fullføre denne turen og snudde da vi hadde kommet bare til Sandefjord eller Larvik. Sykkelturen gikk for det meste på motorveien, noe som selvfølgelig ikke er lov. Jeg husker godt da vi var i en tunnel på motorveien og en trailer tutet med hornet og var forbannet på oss ungdommer. Jeg var livredd for å falle av sykkelen da traileren tutet. Jeg tror vi var bare en håndfull elever igjen som fulførte denne turen. (altså ingen døde eller skadde, heldigvis).

Det viktigste jeg lærte:

Det viktigste jeg lærte var å få interesse eller oppdage. Det med å oppdage og være nysgjerrig kom fra min Årsoppgave der jeg skrev om Alexander den store.

Min viktigste utførelse var å oppdage verden før jeg begynte å studere. Det kan hende det er noe med modenhet og gjøre. Jeg var ikke klar for å starte å studere etter tolv år på skole, jeg måtte bevege meg til det ukjente og sa ja til det meste som dukket opp. Så etter 10 år med reiser, begynte jeg å studere og fikk en jobb som jeg verdsetter.