Månedens elev November: Kirsti Bass

Fødselsår: 1978

Gikk på Steinerskolen fra 1985 Til 1997 (+3 år i steinerbarnehagen)

Etter skolen flyttet jeg til Oslo for å studere Exfil og Ex Fac. Jeg hadde alltid drømt om å reise og bestemte meg for å avbryte studiene og få det ut av systemet; å se verden slik jeg alltid hadde drømt om. Jeg brukte flere år på å reise jorden rundt og har besøkt over 40 land. På en av de mange reisene, møtte jeg min mann Anthony. Etter å ha vært tilbake I Norge i ett år flyttet jeg til London hvor Anthony kommer fra. Etter 5 år flyttet vi til Singapore hvor vi har bodd de siste 12 årene og begge jentene våre er født. I Januar neste år, reiser vi “hjem” til London og gleder oss veldig over at jentene har fått plass på en Steinerskole der.

Arbeid: Mens jeg sparte til å reise jobbet jeg bl.a. på Oslo By Museum, Glass Magasinet, Vagabond Magazine, og Oslo Rådhus. Etter at jeg kom hjem jobbet jeg som rekrutteringskonsulent i ett år i Oslo før jeg flyttet til London. Her arbeidet jeg for bl.a for Expedia hvor jeg kontrakterte hoteller i de nordiske landene. Flyttet så til Singapore hvor jeg brukte de første 18 mnd på å studere og lære å designe og lage smykker for så å starte mitt eget smykkefirma Bass Jewellery som jeg har jobbet med de siste 12 årene.

Beste minner fra steinerskolen: Det er veldig mange! Alle de forskjellige feiringene av årstidene og markeringer av høytider etc. Husker også veldig godt praksisperiodene på gård, industritur og alle de flotte klasseturene. Nå i voksenalder med egne barn er jeg veldig takknemlig for at jeg ble sett av lærerne mine. Gleden ved å lære og det å få lære og utvikle seg selv i eget tempo er noe jeg setter høyest pris på og ønsker det samme for mine egne barn. Alle de kreative fagene hadde jeg også mye glede og utbytte av. Sist men ikke minst; vennskapene jeg skapte på skolen. Til og med nå, over 20 år etter at jeg gikk ut av skolen er de 12 jentene fra klassen blant mine aller nærmeste venner!

Det viktigste jeg lærte: Det å være nysgjerrig; å like å oppdage og lære nye ting! Være tolerant og åpen overfor folk fra forskjellige kulturer og bakgrunner. Å løse problemer, komme med løsninger, se prosesser og hvordan ting er laget og henger sammen!