Månedens elev November: Mathias Mortensen

Fødselsår: 1987

Gikk på Steinerskolen fra 2000 til 2006

Etter skolen

Studier: Jeg begynte først på statsvitenskap ved NTNU, og etterpå historie ved USN før jeg landet på studiet Informasjonssystemer og IT ledelse ved USN i 2011.

Jeg gjorde noen endringer på fagsammensetningen underveis i studiet og endte opp med en bachelor i Informasjonssystemer og Innovasjon i 2015. Selv om jeg alltid har vært teknisk interessert så ville jeg gjerne utforske alle mulighetene jeg hadde. Likevel så hender det at man faller tilbake på det «trygge» og jeg er i dag fornøyd med den IT faglige retningen jeg endte opp med.

Arbeid

Jobbet først flere år i dagligvaren både før og samtidig som jeg studerte på USN. Etter studiet fikk jeg et kort engasjement i Valgdirektoratet hvor jeg jobbet med brukerstøtte i forbindelse med stortingsvalget i 2017. Vi hadde ett lynkurs i valggjennomføring og jeg fikk utfordret meg selv innenfor et helt annet fagområde, noe som var utrolig spennende og lærerikt.

Etter dette fikk jeg et engasjement hos Vestfold Fylkeskommune hvor jeg begynte å jobbe på fylkeshuset i Tønsberg og ute på videregående skoler. Her jobbet jeg primært innen brukerstøtte og drift av IT systemer og jeg fikk masse relevant arbeidserfaring i den tiden jeg jobbet der.

Jeg har vært lysten på å bosette meg i Oslo i flere år da jeg trives med bylivet og trengte forandring. Derfor søkte jeg med jevne mellomrom jobber i Oslo og fikk til slutt jobb i IT selskapet TietoEVRY.

Annet

Gjennomført førstegangstjeneste ved Bodø hovedflystasjon hvor jeg arbeidet som teknisk assistent for Crew-Chief på F-16 jagerfly.

I dag arbeider jeg

I dag jobber jeg som rådgiver i Norges Bank. Jeg begynte å jobbe her som utplassert konsulent fra TietoEVRY og trivdes så godt at når det ble lagt ut faste stillinger i banken så var det en no-brainer å søke. Arbeidsoppgavene mine er fortsatt primært innen brukerstøtte og drift av ulike IT systemer, men jeg har også mange andre spennende oppgaver innen prosjektarbeid, innhold/publisering på intranett og generell dokumentasjon av IT systemer/kvalitetssikring av rutiner.

Beste minne fra steinerskolen

Det må være klasseturene vi reiste på. Når man som voksen kommer innpå russetiden i samtaler med folk så tenker jeg ofte på hvor heldige jeg var som fikk reise isteden. Vi dro på seiltur i hellas i tre uker og det var helt fantastisk!

Vi hadde også eksepsjonelt godt miljø i klassen med upåklagelig god humor og gruppedynamikk. Jeg ler fortsatt av ting vi fant på den gangen.

Det viktigste jeg lærte

De gode verdiene har jeg med meg fra Steinerskolen. Det å være medmenneskelig og empatisk, reflektere over de store og små spørsmålene i livet, og at det er helt greit å lære i sitt eget tempo. Jeg er svært glad for at jeg gikk på Steinerskolen da jeg følte meg mye bedre ivaretatt der enn i den offentlige skolen.