«Min skolegang ved Steinerskolen gjorde meg godt rustet for videre utdanning» sier Pernille Solberg Martinsen

Fødselsår: 1993

Gikk på Steinerskolen fra 2000 til 2012. Jeg gikk selvfølgelig også i Steinerbarnehagen

Etter skolen: Jobbet jeg som tilkallingsvikar i Steinerbarnehagen før jeg tok den obligatoriske backpackerturen gjennom Asia

Studier: Bachelor i pedagogikk og bachelor i sykepleie

Arbeid: Ved siden av studiene i pedagogikk jobbet jeg som tilkallingsvikar i Steinerbarnehagen. Etter endt studie jobbet jeg som barnehageassistent i en barnehage på Holmlia (Oslo). Etter 2 år her syntes jeg det var noe som manglet, så jeg valgte å begynne på en ny utdannelse, jeg skulle bli sykepleier. Parallelt med studiene jobbet jeg som assistent på et sykehjem. Jeg fortsatte å jobbe på dette sykehjemmet da jeg var ferdig utdannet. Mulighetene som sykepleier er mange, for meg var sykehjem en fin og brå start som sykepleier.

I dag arbeider jeg: som sykepleier i ett prosjekt med en avdeling for barnepalliasjon, ved Nordre Aasen. Dette er et tilbud for barn og unge med livsbegrensende tilstander og deres familier.

Beste minne fra steinerskolen: Her er det mye å ta av, men hivs jeg kan trekke frem to ting, må det bli; blikjentturene på starten av året på høystadiet. Muligheten til å dra på en tur på tvers av klassene var utrolig gøy. På toppen av beste minnelisten er seilturen vi hadde i 3.videregående. Øyhopping i Hellas med verdens beste klasse og lærer, Magnus Aagesen. 

Det viktigste jeg lærte: Noe av det viktigste jeg lærte var å se og respektere mennesker, inkludert meg selv. Vi er alle forskjellige og det å gi plass til hvert enkelt individ var noe jeg følte skolen dyrket helt naturlig. Min skolegang ved Steinerskolen gjorde meg godt rustet for videre utdanning. Skolen ga meg lysten til å utforske, flinke lærere gjorde undervisningen levende og spennende. Hovedfagsperioder og ikke minst årsoppgaven, gjorde at det var en naturlig overgang til forelesninger og oppgaveskriving på universitetet.