Øyvind Andreas Karlsen synes at det viktigste han har lært på Steinerskolen er «å arbeide og tenke selvstendig».

Fødselsår 1976

Gikk på Steinerskolen fra 1983 til 1995

Etter skolen:

Da jeg var ferdig på videregående flyttet jeg til Lofthus i Hardangerfjorden der jeg gikk et år på folkehøyskolen i Hardanger der min hovedlinje var friluftsliv.

Etter et år på folkehøyskole startet jeg høsten 1996 på Universitet i Bergen der jeg studerte antropologi og historie. Jeg tok også et år som erasmus utvekslingsstudent på universitet i Bologna Italia der jeg studerte administrasjon og organisasjonsvitenskap. 

Jeg ble uteksaminert fra UiB våren 2001. 

Under studiene arbeidet jeg på en fotobutikk noe jeg fortsatte med også etter endt studie. Jeg begynte også å arbeide på et kundesenter. Jeg tok i denne perioden også andre jobber for å øke erfaringen samt øke inntektene 🙂

Høsten 2003 flyttet jeg til Oslo der jeg jobbet på et annet kundesenter før jeg våren 2004 flyttet til Ravenna Italia. 

Jeg jobbet den første tiden hos et firma som drev med spesial transport av kjemiske materialer før jeg høsten 2005 startet i jobben hos min nåværende arbeidsgiver. Jeg bodde i Ravenna frem til sommeren 2012 mens jeg arbeidet som salgsansvarlig. Sommeren 2012 flyttet jeg og min familie tilbake til Nøtterøy for første gang siden 1995. Jeg fortsatte i min rolle som salgsansvarlig men nå som selvstendig næringsdrivende. 

Vi bodde på Nøtterøy frem til sommeren 2021 da vi på ny satte nesen mot Italia der vi i dag bor nord i Gardasjøen i Riva del Garda. Firmaet jeg arbeider for har alltid vært et veldig dynamisk firma med stor vekst og jeg har fått lov til å utvikle meg under stor frihet. Firmaet driver i båtbransjen og er verdensledende i sitt segment, – så veldig spennende. Jeg har reist verden rundt, åpnet kontorer i både USA og England og stortrives. 

Beste minne fra Steinerskolen:

Det er mange. Jeg gikk hele min skolegang på Steinerskolen og det er mange minner. Det er klart at siste årets klassetur med 3 uker i buss gjennom Europa med klassekameratene var et høydepunkt. Sol og vår gjennom Europa var fantastisk. Føles nesten litt feil å bare ta frem dette, men jeg trivdes veldig bra på skolen både fagmessig og med mine klassekamerater. 

Viktigste du lærte: jeg tror det må ha vært å arbeide og tenke selvstendig, noe jeg har dratt stor nytte av.