«Steinerskolen er for de som ser verdien av å utfordre seg selv.» Sier Julie Henriksen

Fødselsår: 1978

Gikk på Steinerskolen fra 1985 til 1997 (og 4 år i Steinerbarnehagen før det).

Etter skolen: Studier: Nansenskolen i Lillehammer og Pedagogikk på UiO. Var også et år i London, studerte reiseliv, reiste alene i Mellom-Amerika et halvt år, og jobbet noen år før jeg begynte å studere.

Etter studiene førte tidligere arbeid og tilfeldigheter meg til en jobb som produktkonsulent for et større utviklingsarbeid i en rekrutteringsløsning som håndterer jobbsøknader. Der fikk jeg bruke pedagogikken om hvordan andre kan forstå det vi lager, strukturelle evner og ikke minst finne både problemer og løsninger som ikke ligger oppe i dagen.

I dag er jeg fulltidsmamma for to fosterbarn, men ønsker å jobbe videre med pedagogikk og formidling.

Beste minne fra Steinerskolen: For meg var årene på Steinerskolen ikke bare skole, men en oppvekst. Samholdet i klassen, på tvers av klasser, og med lærere, har gitt meg en trygg plattform. Og jeg, som ikke er naturlig kreativ, ble ekstra utfordret i kunstfagene, og lærte dermed å jobbe kreativt selv om resultatet ikke alltid var så vakkert. Steinerskolen er altså ikke bare for kunstneriske elever, men for de som ser verdien av å utfordre seg selv.

Det viktigste jeg lærte: At jeg ikke trenger å være verdensmester for å få til noe, men at jeg tør å prøve, feile og prøve igjen! Dette har vist seg å være svært verdifullt både privat og i arbeidslivet.