Vilde Maria Lavoll synes at diktet ”Vær utålmodig menneske”, oppsummerer hele Steinerskolens marsjordre til elevene

Fødselsår: 1992
Gikk på Steinerskolen fra 1999 til 2011
Etter skolen:
Studier: Toneheim folkehøyskole
Bachelor: Naturressurser, Københavns Universitet
Master: Sustainable development in agriculture, Københavns Universitet /Montpellier SupAgro
Arbeid: Rådgiver i Landbruksdirektoratet
I dag arbeider jeg: I klimaavdelingen i Miljødirektoratet hvor jeg jobber med klimatiltak i jordbruket.

Beste minne fra steinerskolen: Revy i 2. videregående tror jeg er noe av det morsomste jeg har opplevd i hele mitt liv. Vi jobbet hardt  og hadde det veldig gøy samtidig. Etter mange år på skolen sammen kjente vi hverandre og lærerne så godt at det ble lett å lage internhumor som traff (syns vi selv i alle fall). Sitater fra revyen dukker fortsatt opp når vi møter gamle klassekamerater.

Det viktigste jeg lærte: Det er mange ting, men det viktigste er kanskje grunnleggende gode verdier og engasjement. Jeg lærte at det finnes mye som ikke er som det skal i verden, men at det nytter å kjempe for de riktige tingene. Diktet ”Vær utålmodig menneske”, oppsummerer på en måte hele Steinerskolens marsjordre til elevene som jeg tok med videre i livet. Jeg lærte også å stille kritiske spørsmål og jeg fikk lyst til å lære mer, grave dypere og finne ut hvorfor ting er som de er. Noe som har kommet godt med er også en uredd innstilling til store oppgaver. Etter årsoppgaven ble både bacheloroppgave og masteroppgave overkommelige, fordi jeg hadde skrevet en liknende oppgave før og visste hva jeg gikk til.